2016.gada rallijkrosa pasaules čempionāta Latvijas posms ieplānots oktobra pašā sākumā

DSC_0042

Ceturdien, 29.oktobrī FIA pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotāji publicējuši nākamā – 2016.gada sezonas sacensību kalendāra projektu. Kā kļuva zināms jau vasarā, tiesības nākamgad uzņemt pie sevis rallijkrosa spožākās zvaigznes (attēlā Peters Solbergs) nodrošināja mūsu vadošie rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Paredzēts, ka sacensības Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks 1.-2.oktobrī.

Plānots, ka 2016.gada sezona sāksies 16.-17. aprīlī ar sacensībām Montalegres trasē Portugālē. Turpinājumā sekos atgriešanās leģendārajā Hokenheimas trasē, kur rallijkrosa sacensības norisināsies vienlaicīgi ar Vācijā populārā autošosejas čempionāta DTM sezonas pirmo posmu. Kalendārā iekļautas arī sacīkstes Beļģijā, Francijā, Kanādā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Spānijā, Vācijā, Zviedrijā un Argentīnā, kas saglabās sezonas noslēguma sacensību statusu. Savukārt Latvijas posms čempionātā paredzēts kā desmitais, bet kopumā būs 12 posmi. Tiesa, kalendāra projekts vēl jāapstiprina FIA pasaules motoru sportu padomei.

Šī būs pirmā reize, kad Latvijā norisināsies sacensības kādā no autosporta disciplīnām, kur iespējams izcīnīt pasaules čempiona titulu.

Papildus 1.-2.oktobrī Latvijā notiks arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms pilnpiedziņas Supercar un aizmugures piedziņas TouringCar ieskaites klasē.

Pasaules čempionāta sacensības nākamgad nenotiks Franciacorta (Itālija) un Istanbul Park (Turcija) trasēs.

DSC_0051

“Noslēdzot vienošanos par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma rīkošanu Latvijā, mēs, vismaz pirmo gadu, vēlējāmies atrasties sezonas kalendāra otrajā pusē. Tas mums dod vairāk laika pilnvērtīgi sagatavot un pārbaudīt jauno Biķernieku trasi, kā arī sniedz pārliecību, ka pasākums Rīgā būs noorganizēts atbilstoši augstākajiem standartiem.

Turklāt, atrodoties sezonas beigās, varam sagaidīt aizraujošas cīņas trasē, jo Rīgā tiks izcīnīti vieni no pēdējiem sezonas punktiem. Ļoti ceru, ka starp līderiem būs arī latviešu jaunie rallijkrosa talanti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kuri tieši Latvijā parādīs labāko sniegumu un priecēs klātesošos līdzjutējus!” saka Latvijas psoma organizatoru pārstāvis, RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs.

Atgādināsim, ka autosportu uzraugošā Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) pirms 2014.gada rallijkrosa sezonas parūpējās par nozīmīgu pavērsienu rallijkrosa attīstībā – tika nolemts mainīt rallijkrosa pozīciju autosporta disciplīnu hierarhijā un piešķirt tam pasaules čempionāta statusu. Ja līdz šim augstākais tituls rallijkrosā bija Eiropas čempions, tad, sākot ar 2014.gadu, prestižākajā Supercar klasē var izcīnīt arī pasaules čempiona titulu. Tādu bez rallijkrosa iespējams iegūt vienīgi formulas (Formula 1), rallija (WRC), kā arī salonauto (WTCC) un izturības (WEC) sacensībās autošosejā.

FIA PASAULES RALLIJKROSA ČEMPIONĀTA 2016. GADA KALENDĀRA PROJEKTS

1. Portugāle, Montalegre – 16.-17. aprīlis

2. Vācija, Hokenheima – 7.-8. maijs

3. Beļģija, Metē – 14.-15. maijs

4. Lielbritānija, Lidenhila – 28.-29. maijs

5. Norvēģija, Hella – 11.-12. jūnijs

6. Zviedrija, Hejesa – 2.-3. jūlijs

7. Kanāda, Truārivjēra – 6.-7. augusts

8. Francija, Loeaka – 3.-4. septembris

9. Spānija, Barselona – 17.-18. septembris

10. Latvija, Rīga – 1.-2. oktobris

11. Vācija, Esteringa – 15.-16. oktobris

12. Argentīna, Rosario – 26.-27. novembris