Radīta iespēja virtuālajā vidē sagatavoties CSDD praktiskajam eksāmenam

csdd_auto

Ceļu Satiksmes Drošības direkcija (CSDD) savu klientu ērtībām virtuālajā vidē radījusi jaunu informatīvu materiālu, kas ļauj labāk sagatavoties transportlīdzekļa vadītāja praktiskajam eksāmenam CSDD.

Informācija atrodama CSDD mājas lapā, sadaļā „Vadīšanas eksāmens”: /lat/vad_kva/vadisanas_eksamens/.

Pašlaik ar mājas lapā esošo materiālu palīdzību iespējams precīzāk sagatavoties A kategorijas un B kategorijas vadītāja eksāmena praktiskās daļas diviem posmiem: par transportlīdzekļa uzbūvi un par figūru laukumu:

  • transportlīdzekļa uzbūve: attēloti un tuvinājumā aplūkojami visi transportlīdzekļa elementi, kas eksāmena kārtotājam jāparāda un par kuriem jāprot pastāstīt. Piemēram, motoreļļas ieliešanas atveres vāciņš, eļļas līmeņa indikators u.c. Šī sadaļa šoferim palīdz labāk iepazīt transportlīdzekļa uzbūvi un vadot transportlīdzekli ikdienā – pašam atrisināt nelielus tehniskas dabas jautājumus;
  • figūru laukums: skatoties video par figūru izbraukšanu, no dažādiem skatu punktiem iespējams iejusties eksāmena kārtotāja lomā. Piemēram, „laipa”, „čūska”, „iestumšana gabarītvārtos”, „apriešanās braukšanai pretējā virzienā” u.c.

Šī informācija tiks pakāpeniski papildināta ar trešo praktiskā eksāmena sadaļu par braukšanu ceļu satiksmē, kas uzskatāmi parādīs braukšanas norisi no eksāmena kārtotāja skatu punkta, kā arī ar materiāliem par BE, C, CE un D kategoriju transportlīdzekļu vadīšanas eksāmeniem. Līdz šim CSDD mājas lapā bija iespējas sagatavoties vai pārbaudīt zināšanas tikai teorētiskajam eksāmenam: http://csnt.csdd.lv/.

Video un pārējā vizuālā informācija ir noderīga gan topošajiem autovadītājiem pirms autoskolas un CSDD eksāmeniem, gan jau esošajiem šoferīšiem, lai atkārtotu zināšanas par transportlīdzekli un drošu satiksmi. Informācija sagatavota, izmantojot šobrīd CSDD rīcībā esošos eksāmenu transportlīdzekļus. Vienlaikus atgādinām, ka pirms kārtot eksāmenu CSDD, topošajiem šoferīšiem tāpat kā līdz šim jāiziet apmācības autoskolā un jāsaņem atbilstoši apliecinājumi.

CSDD nodrošina iespējas kārtot vadītāju kvalifikācijas eksāmenus un izsniedz, maina un atjauno transportlīdzekļu vadītāju apliecības, kā arī Atpūtas kuģu un Starptautisko atpūtas kuģu vadītāju apliecības. Vairāk par CSDD nodrošinātajiem vadītāju kvalifikācijas pakalpojumiem: /lat/vad_kva/.